fbpx
Uradne ure: Pon. - Sre. : 8:30-11:00 h 08 / 20 52 683
sops@siol.net

Slavnostni kongres Sindikata obrti in podjetništva Slovenije

Glavni odbor SOPS je na svoji XVII redni seji, dne 28.2.2022 sprejel sklep o sklicu kongresa SOPS.

 

Kongres je bil izveden v slavnostni obliki, dne 22.6.2022 na Brdu pri Kranju saj je bil častni pokrovitelj slovesnosti spoštovani gospod predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Predsednik Pahor je Sindikatu obrti in podjetništva Slovenije ob 70-letnici delovanja vročil Zahvalo predsednika Republike Slovenije:
»Verjamem v sindikalizem in sindikalno sodelovanje«
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je včeraj, dne 22.6.2022 udeležil slavnostnega kongresa Sindikata obrti in podjetništva Slovenije.
Predsednik republike je bil častni pokrovitelj slavnostnega kongresa ob 70-letnici delovanja Sindikata obrti in podjetništva Slovenije in je na slovesnosti nastopil kot slavnostni govornik.
Predsednik republike se je v slavnostnem govoru poklonil dolgi tradiciji in pomembnim dosežkom, ki so zaznamovali sedem desetletij delovanja Sindikata obrti in podjetništva Slovenije. Med drugim je izpostavil pionirske dosežke sindikata, ki so bili navdih in vzor za kasnejše delovanje sindikatov, med katerimi je sopodpis prve in najstarejše kolektivne pogodbe v državi pred več kot 50 leti. »Verjamem v sindikalizem in sindikalno sodelovanje,« je ob tem poudaril predsednik Pahor in posebej izpostavil pomembno poslanstvo, ki ga sindikat opravlja na področju varovanja pravic delavk in delavcev. Dejal je, da si brez sindikatov ne predstavlja solidarnega in uravnoteženega delovanja v korist ljudi, ob tem pa je posebej poudaril pomen socialnega dialoga in spomnil na svoja prizadevanja za njegovo obnovitev lani. V sedanjih okoliščinah je izrazil visoka pričakovanja za čimprejšnjo obnovitev dialoga.
Predsednik republike se je ob tej priložnosti ponovno zahvalil generalni sekretarki Ani Čermelj, da je sprejela njegovo vabilo in ob letošnjem prazniku dela v Predsedniški palači nagovorila obiskovalce.
V sklepnem delu slavnostnega govora je predsednik Pahor Sindikatu obrti in podjetništva Slovenije ob 70-letnici delovanja vročil Zahvalo predsednika Republike Slovenije za dolgoletno zavzeto skrb za pravice delavk in delavcev v obrti in podjetništvu ter odgovorno vlogo v socialnem dialogu. Sprejela sta jo predsednik sindikata Matjaž Podvinski in generalna sekretarka Ana Čermelj.