fbpx
Uradne ure: Pon. - Sre. : 8:30-11:00 h 08 / 20 52 683
sops@siol.net

Izdane publikacije in interaktivna orodja OiRA

Skupaj

V okviru projekta “SKUPAJ – gradniki zdravja” smo projektni partnerji pripravili smernice za pripravo načrta promocije zdravja na delovnem mestu za mikro in mala podjetja. V pripravljenih smernicah je temeljni poudarek za pripravo tega akta za trgovce, mesarje in peke, kljub temu pa jih je mogoče uporabiti tudi v drugih dejavnostih. Delodajalca k načrtu in izvajanju promocije zdravja na delovnem mestu zavezuje Zakon o varnosti in zdravju pri delu. Za zadostitev predpisanim zahtevam si lahko pomaga s smernicami, ki smo jih pripravili v sodelovanju z izkušenimi strokovnjaki s področja.

Preverite zakaj se to splača !

TUKAJ

__________________

Partnerski konzorcij predstavlja tri nova orodji OiRA za izdelavo ocene tveganja (za peke, trgovce in mesarje), ki smo jih za vas razvili v okviru projekta SKUPAJ – gradniki zdravja. Orodja so namenjena vamdelavcem in delodajalcem, saj lahko zgolj skupaj zgradimo varna delovna mesta. Hkrati orodje pomeni zmanjšanje stroškov delodajalca (izdelava ocene tveganja brez pomoči zunanjih strokovnih služb) s čimer posredno pripomoremo k ohranitvi delovnih mest naših delavcev. Samostojna priprava ocene tveganja je dragocenejša od tiste, kjer oseba ni neposredno vključena v pripravo oz. je le-ta zaupana tretji osebi, saj pomeni, da ste se dejansko seznanili s tveganji na delovnem mestu in sprejeli vse relevantne preventivne ukrepe, ki so potrebni za ohranitev lastnega zdravja. 

Z izdelavo ocene tveganja z orodjem OiRA ste zadostili vsem zakonskim obvezam ter vzeli lastno varnost na delovnem mestu v svoje roke!

Preizkusite, seznanite se z nevarnostmi in tveganji na delovnem mestu ter poskrbite za svoje zdravje.

 Za vstop v orodje kliknite na fotografijo (preusmerilo vas bo neposredno na konkretno orodje.)

Happy baker taking out fresh loaf in the kitchen of the bakery

Happy female worker in a supermarket holding a large plastic tray of fresh produce in her hands

Butcher Teaching Apprentice How To Prepare Meat

V okviru projekta smo partnerji izdali vodnik po orodju OiRA,

z namenom digitalno interaktivno orodje približati končnemu uporabniku.

Preverite vodnik na KLIK

INTERDISCIPLINARNA ZAKLJUČNA PUBLIKACI PROJEKTA -klik-

 

Projekt »SKUPAJ – gradniki zdravja« – S skupnimi prizadevanji delodajalcev in delojemalcev v trgovinski, storitveni in proizvodni dejavnosti do spoznanja vrednosti preventive« je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.